מדיה

שיווק ומכירות

האם שידורי האולימפיאדה הבאה ייראו אחרת לגמרי? מהפכת הסטרימינג והעדפות הצפייה החדשות

בעידן שבו זכויות השידור המקומיות שולטות ורווחי הספורט מגיעים בעיקר ממדינות המקור, צפוי שינוי משמעותי בהרגלי הצפייה בספורט. הכניסה של שירותי סטרימינג כמו נטפליקס, אפל ואמזון לשוק השידורים מציעה גישה עולמית רחבה יותר לליגות הגדולות. במקביל, העדפות הצפייה של הדור הצעיר נוטות יותר לתכנים קצרים ועדכונים בזמן אמת דרך הסמארטפון. חברה ישראלית בשם WSC Sports משתמשת בטכנולוגיית AI כדי לספק תכני וידאו מותאמים אישית ובזמן אמת לצופים. העתיד של צפיית הספורט עומד להשתנות בצורה מרתקת ומגוונת.

ספורט מאחד. זה המסר הכללי שעובר מדי ארבע שנים במשחקים האולימפיים, וזה גם הלייטמוטיף בבסיס מרבית הפרסום בתחום. אולם, בכל הנוגע לרווחים בענפי הספורט, ובעיקר מזכויות השידור, נראה שהלוקלי גובר על הגלובלי.

זכויות השידור של המשחקים האולימפיים אמנם נמכרות ברחבי העולם, אך הרווחים של הליגות הגדולות מגיעים כמעט לחלוטין מארץ המקור. לדוגמה, 98% מרווחי זכויות השידור של ה-NFL האמריקאי, המוערכים בכעשרה מיליארד דולרים, מגיעים מרשתות אמריקאיות. 96% מרווחי זכויות השידור של ליגת הקריקט ההודית מגיעים מרשתות הודיות. בליגות הכדורגל האירופי, רק הפרמייר ליג מביאה יותר רווחים ממכירת זכויות השידור לרשתות שאינן אירופאיות, מאשר מכירת זכויות השידור לרשתות אירופאיות.

שתי מגמות עתידות לשנות את הרגלי הצפייה בספורט

1. שירותי הסטרימינג

המהפכה שהובילה הכניסה של שירותי הסטרימינג כבר מוכרת, אך ספריות התכנים לא כללו עד כה שידורי ספורט כלל. אמנם חלק מהליגות בתחומים 'נישתיים' יותר כגון MMA יצרו פלטפורמות סטרימינג בתשלום לצפיה ישירה, אך זכויות השידור של הליגות הגדולות באופן מסורתי לא נמכרו לחברות הסטרימינג הגדולות.

כיום זה משתנה. נטפליקס תתחיל לשדר חלק מהמשחקים של ה-NFL. אפל החלה לשדר משחקים של הליגות האמריקאיות לכדורגל ובייסבול, וכך גם אמזון שמשדרת בנוסף כדורסל נשים. גם ערוץ ESPN משדר בשירות הסטרימינג שלו משחקים של ליגות במגוון רחב של ענפי ספורט. זכויות השידור של ה-NBA, אחת מהליגות הנצפות ביותר בעולם, עומדות לחידוש, ופלטפורמות הסטרימינג הגדולות מאפשרות לליגה גישה לקהל עצום של אוהדים ברחבי העולם.

2. העדפות צפיה

תרבות הצפיה במשחקים ותחרויות ספורט משתנה. מחקרי העדפות צפייה רבים מראים שהדור הצעיר מציג העדפות בולטות לצפייה בקליפים קצרים ושידורי וידאו ישירים ברשתות החברתיות, דרך הסמארטפון. כמחצית מצופי הספורט משתמשים באפליקציות ספורט בסלולר כדי להתעדכן בלייב. לכך משתלבת מגמה גוברת של ביטול מנויי שירותי הסטרימינג בקרב דור ה-Z.

רכישת זכויות שידור של אירועי ספורט תוכל להפוך את המגמה. פתרון מעניין מגיע מחברה ישראלית בשם WSC Sports, שפיתחה כלי AI שמנתחים בזמן אמת ובשידור חי שידורי משחקים ותחרויות "מפרקים" אותם לרכיבים קצרים, ומייצרים בזמן אמת תכני וידאו קצרים ומאופיינים לצופים וללקוחות – חברות המחזיקות בזכויות השידור.

כדורגל משחקים 90 דקות. צופים… בתקציר

בקרוב נראה יותר שידורי ספורט בשירותי הסטרימינג, וייתכן שאף בישראל. אך הדרישה הגוברת מהדורות הצעירים לתוכן מהיר, זמין בלייב, מתומצת ומתוקצר, עתידה לשנות גם את שידורי הספורט. בעוד שהמבוגרים בינינו ימשיכו להעדיף צפיה במשחק בשידור ישיר, הצעירים יעדיפו לקבל עדכוני פוש עם תקצירי וידאו בהתאמה אישית. בדומה לשידורי המשחקים האולימפיים, שקופצים בין ריצת 400 מ' להנפת דיסקוס, משם לשיט וחזרה לסיום הריצה – ע"מ להקיף את כל התחרויות המתרחשות בלייב, כך יתקבלו תקצירים של משחקים מליגות שונות ברחבי העולם. מוקדם לומר כיצד זה ישפיע על מכירות הכרטיסים למשחקים, אך לפחות ניתן להתנחם שלא יפסיקו את השידור של המשחק בגלל האופרה למרמור מאת פרלש.

3

דברו איתנו

מעוניינים בתהליך צמיחה משמעותי?

מלאו את הפרטים שלכם ואנחנו נעשה את השאר

    תפריט נגישות